TRADE MISSION TO MIAMI 2016

TRADE MISSION TO MIAMI 2016

Bent u een innovatieve ondernemer die technologisch hoogwaardige producten en diensten levert en wilt u zakendoen of bestaande zaken uitbreiden in Florida, de Verenigde Staten en/of Latijns Amerika? Ga dan van 17 tot en met 20 april mee met de economische missie naar Miami, Verenigde Staten. De missie staat onder leiding van plaatsvervangend directeur generaal Guido Landheer. Minister van Economische Ontwikkeling van Curaçao, Eugene Rhuggenaath, neemt deel aan het programma op 18 en 20 april.

Miami toegangspoort naar VS en Latijns Amerika
Miami is de toegangspoort tot Latijns Amerika. Steeds meer Latijns-Amerikaanse en Europese bedrijven hebben hier hun hoofdkantoor gevestigd en doen er zaken. Meer en meer technologische bedrijven uit Amerika vestigen zich in Zuid-Florida. Miami is dan ook met recht de ‘technologie-hub’ voor Latijns-Amerika.

eMerge Americas
De missie valt samen met de handelsbeurs eMerge Americas. eMerge Americas heeft een grote uitstraling over de regio op het gebied van technologie en innovatie voor zowel start-ups als gevestigde ondernemingen en investeerders. Nederland is aanwezig met een Holland Paviljoen.

De eMerge Americas vindt op 18 en 19 april plaats in Miami. De focus van eMerge ligt op technologische ontwikkelingen in de gezondheidszorg, onderwijs, entertainment, de financiële sector, media en overheid. eMerge is een smeltkroes van bedrijven die zowel in Latijns Amerika als in de VS actief (willen) zijn.

Deze missie biedt u de gelegenheid om in contact te komen met potentiële (zaken)partners in Miami, Florida en ‘the Americas’. De betrokkenheid van de Nederlandse vertegenwoordiging in de VS geeft u een uitgelezen kans om op hoog niveau contacten te leggen en ideeën en informatie uit te wisselen.

Focus van de missie
De missie focust op de thema’s life sciences and health (LSH) en smart cities, belangrijke maatschappelijke thema’s in de VS en Latijns Amerika, die goed aansluiten bij de kracht van het Nederlandse bedrijfsleven.

De volgende kansen hebben we geïdentificeerd:

  • Life Sciences and Health

Al sinds 1950 heeft Miami flink geïnvesteerd in het ondernemersklimaat van de biomedische sector, hetzij in medische apparaten of farmaceutische bedrijven. Vandaag de dag kan Miami-Dade zich de thuisbasis noemen van meer dan 8,000 LSH bedrijven waaronder de industriële leiders zoals Beckman Coulter, BD Biosciences, Cordis (een Johnson & Johnson bedrijf) en Merck. Er zijn vele kansen voor Nederlandse bedrijven actief in de farmaceutische en medische instrumenten sector bijvoorbeeld om te partneren met de vele Healthcare providers (o.a. Baptist Healthcare, Jackson Memorial Hospital, Miami Childrens Hospital), medische industrie en medische IT bedrijven.

  • Smart Cities

Smart Cities is een opkomende thema in Miami. Voor Florida en met name Zuid-Florida wordt de onbetwistbare relatie tussen duurzame ontwikkeling en de economie erkend (circulaire economie). Er wordt volop geïnvesteerd in een gezonde en veerkrachtige cleantech industrie, met specifieke nadruk op energie, efficiëntie, milieu- en water gerelateerde technologieën, inclusief oplossingen die bescherming bieden tegen de zeespiegelstijging. Nederlandse technologieën kunnen hierbij van toegevoegde waarde zijn.

  • Vrouwelijke ondernemers actief in de technologie

Er wordt op eMerge Americas specifiek aandacht besteed aan ‘Women in Technology’. Vrouwelijke ondernemers die actief zijn in Technologie worden daarom aangemoedigd om mee te gaan.

Bedrijvenprogramma
De Nederlandse kennis en kunde op gebied van innovatie wordt onder leiding van Guido Landheer op verschillende manieren gepresenteerd. Er vindt matchmaking plaats via het matchmakingssysteem van de eMerge. Ook zullen ontmoetingen met potentiële (zaken)partners worden gefaciliteerd. Bedrijfsbezoeken zijn tevens een onderdeel van het programma.

Bedrijven en kennisinstellingen kunnen tevens van het bezoek gebruik maken om bijvoorbeeld contracten of MoU’s te ondertekenen. Deelnemers worden in de gelegenheid gesteld om hun bestaande zakelijke relaties uit te nodigen voor netwerkevenementen en een handelsdiner.

Previous VERKIEZINGEN BESTUUR KVK 2015

Connect With Us

Statia Office

Ada de Veer Southern Rd.2 St. Eustatius, Dutch Caribbean.

Get in touch with us!

Chamber of commerce © 2023. All Rights Reserved